woensdag 9 november 2011

The future of textbooks - textbooks are not dead

Om even terug te komen op wat - Pamela (Vlaming verkiest papier boven e-book) en Mathieu
(Verdwijnt handboek?) hebben gepost en erop in te gaan, is het misschien interessant om even te luisteren naar Avi Warshavsky die het heeft over de toekomst van leerboeken (tekstboeken). Hij creërt online tekstboeken voor het "Center for Educational Technology in Israel" en argumenteert:

Een tekstboek blijft belangrijk omdat leerlingen nood hebben aan beperkingen en ze informatie moeten verkrijgen op een bepaalde opeenvolging. Wat belangrijk is, is dat er een goede mix is tussen de gesloten omgeving van een tekstboek en de open wereld van het internet.

Positief is dat Warshavsky met de online boeken de mogelijkheid geeft aan leerkracht en studenten om commentaar te geven op wat er verschijnt in het boek (in de vorm van bubbles en links) en je dus lagen creërt van het boek, waar je meer of minder informatie kan weergeven. Hiervoor gebruiken ze een LMS systeem (http://nl.wikipedia.org/wiki/Learning_management_system).

Negatief is dat het niet open source is. Er wordt gewerkt vanuit een Microsoft platform, maar proberen het zo open mogelijk te houden.

Hier is de link naar de video:

http://librarylab.law.harvard.edu/blog/2011/11/07/avi-warshavsky-on-the-future-of-textbooks/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten