woensdag 30 april 2014

DigiPlein365. Is jouw school klaar voor de next step?DigiPlein365. Is jouw school klaar voor de next step?

Op de website van Speyk, een ICT bedrijf, ben ik een artikel tegengekomen over DigiPlein 365. DigiPlein 365 is een programma dat ontwikkeld werd door Microsoft. Dit programma maakt het mogelijk om verschillende informatie betreffende het schoolgebeuren bij elkaar te brengen. Hoezo? Wel, sommige leerkrachten gebruiken bijvoorbeeld SOM (een schoolinformatiesysteem) waarbij ze verschillende dingen kunnen bijhouden zoals de aanwezigheid of afwezigheid van een leerling, een agenda enzovoort en werken daarnaast ook nog met PowerPoint en Worddocumenten waarin  lesmateriaal staat. Met DigiPlein 365, een digitaal platform, kan je in combinatie met het Office pakket zeer eenvoudig werken blijkt het, omdat zoals op een iPhone of in Windows 8, verschillende programma's weergegeven worden in de applicatietegels.
Om van DigiPlein 365 gebruikt te kunnen maken, heb je wel internet nodig. Je dient een login en een wachtwoord aan te maken. Je kunt kiezen om per applicatie dus bijvoorbeeld in SOM, apart in te loggen of slecht één wachtwoord te gebruiken voor alle applicaties.
Office 365 is eigenlijk de cloud van Microsoft. Je slaat zo gezegd bestanden en materiaal op in de lucht zodat je altijd toegang hebt tot je bestanden zonder noodzakelijk aan je computer te moeten zitten. Deze uitvinding bestaat wel al eventjes, DigiPlein 365 echter, is net op de markt. Office 365 betekende al een vooruitgang in de samenwerking met collega's omdat je gemakkelijk informatie kan delen. Office 365 is gratis voor studenten en sinds december 2013 kan iedere onderwijsinstelling gratis werken met Office 365 ProPlus, een sterkere versie.
Op het internet vind ik niet terug wat de kostprijs is van DigiPlein en hoe je het kan verkrijgen. Op de website van Speyk staat er dat je met hen contact kan opnemen om eens een kijkje te nemen in DigiPlein 365. 


 


Reflectie

Het ziet me er interessant uit omdat ik zelf nood heb aan structuur en overzicht. Met dit programma kun je dat verkrijgen en verschillende zaken tegelijkertijd beheren. Ik werk tegenwoordig met Windows 8 en ik vind het heel praktisch om via tegels een overzicht te hebben op zaken die voor mij belangrijk zijn. Ik vraag me wel af of DigiPlein365 een dure aankoop is voor de school want momenteel is het niet eenvoudig voor de scholen om voldoende budget uit te trekken voor nieuwigheden. Het nadeel is dat je afhankelijk bent van het internet. Tegenwoordig is er wel overal internet maar op één van mijn stagescholen werkt het internet niet altijd even goed. Een ander nadeel is dat niet iedereen over een smartphone beschikt. Het is wel zo dat je op de dag van vandaag een kunt bemachtigen voor een aanvaardbare prijs. 
Om meer te weten te komen over dit nieuwe goedje, heb ik een mailtje gestuurd naar Speyk voor wat meer informatie en misschien dat ik dan een kijkje kan nemen binnen DigiPlein365. 
Ik houd jullie op de hoogte.


Referenties

  • http://www.speyk.nl/blogs/digiplein365-is-jouw-school-klaar-voor-de-next-step

  • http://www.technologie-onderwijs.nl/artikelen/digiplein365-is-jouw-school-klaar-voor-de-next-step/#.U2DBGVcV1co

  • http://product.simaconderwijs.nl/Onze_producten/SOM

1 opmerking:

  1. Ik was geïnteresseerd in jouw artikel omdat ik zelf benieuwd ben naar nieuwe en diverse platformen, maar ik ben eigenlijk wat teleurgesteld in wat DigiPlein365 aanbiedt. Het ziet er mij eerder een veredelde lay-out aanpassing, en heeft in mijn ogen niet zoveel meerwaarde.

    BeantwoordenVerwijderen