vrijdag 4 april 2014

Zevende editie van IPON


Samenvatting
In maart vond de zevende editie van de jaarbeurs IPON (‘innovatie platform onderwijs Nederland’) in Nederland plaats. Deze beurs bestaat uit verschillende workshops die gericht zijn naar docenten en personen die op de hoogte van onderwijs en ICT willen blijven.

De workshops spraken over onder meer ondernemend onderwijs (hoe een ondernemend idee ontwerpen), apps in het onderwijs waarbij de onderwijskundige antwoord gaf op mogelijk vragen in verband met educatieve doeleinden zoals tablets in de klas, digitale leermiddelen zoals smartphone, tablet en laptop alsook de omzetting van bestaand leermateriaal naar digitale lesstof werd uitgelegd.

Reflectie
IPON is een platform dat werd opgericht in 2008 en bestaat om het lesgeven leuker te maken gericht op vernieuwing. Het leuke eraan is dat het gratis is.

Door de verschillende workshops kan je er veel aanleren zoals het gebruik van digitale leermiddelen (tablets, smartphone en laptop) in de klas, alsook hoe je met apps didactisch kan omgaan. In één van de sessies legt een docent ook uit hoe je leren op maat in de praktijk kan vormgeven.
Ik vind dit een zeer interessante beurs voor leerkrachten. Je kan er als leerkracht met al je vragen terecht in verband met ICT en nieuwe technologie in het onderwijs.
Voor leerkrachten die niet zoveel van ICT kennen of jonge leerkrachten die nieuwe technologieën willen opnemen in hun lessen is dit wellicht een aanrader.Ter info:
In België heb je in mei voor de 25ste keer de unieke ICT-praktijkdag, die ongeveer twee maal per jaar plaatsvindt.  Dit is een dag met opleidingen rond ICT waar je als leerkracht twee sessies volgt uit het ruime aanbod. (Zie www.ictdag.be)

Referentie
S.n. 2014. “IPON 2014: Empower the teacher.” OVM. 19/02/2014.  <http://www.onderwijsvanmorgen.nl/new-denkmeeitem-10/> (geraadpleegd op 3 april 2014)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten